Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα είναι ένα ιδιαίτερα απορροφητικό αλγηνικό επίθεμα για μέτρια έως έντονα εξιδρωματικά έλκη κάθε μεγέθους, σχήματος και βάθους. Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα προσφέρει ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος σε σύγκριση με άλλα αλγηνικά και υδροϊνώδη επιθέματα (1).
Biatain<sup>®</sup> Alginate Αλγηνικό1 
Biatain<sup>®</sup> Alginate Αλγηνικό2 

Περιγραφή προϊόντος

 

Ενδείκνυνται για έλκη με κοιλότητα

Ο σχεδιασμός και η δομή του επιθέματος σας επιτρέπουν να το κόβετε για να το προσαρμόζετε σε έλκη κάθε μεγέθους, σχήματος και βάθους. Το επίθεμα προσαρμόζεται στον πυθμένα του έλκους  επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης.
 

Υψηλή συνοχή του επιθέματος

Η υψηλή συνοχή του επιθέματος επιτρέπει την απομάκρυνσή του χωρίς να αφήνει υπολείμματα, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και τον τραυματισμό (1,2).
 

Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής και τις βλάβες από τη διαβροχή

Χάρη στην ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος που προσφέρει το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα (1,2) και στον σχηματισμό γέλης που συγκρατεί το εξίδρωμα στο εσωτερικό της, αποτρέπεται η διαρροή εξιδρώματος που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο περιβάλλον δέρμα.
 

Τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση

Σε αντίθεση με τα υδροϊνώδη επιθέματα, το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα διαθέτει τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση, δηλαδή τη δυνατότητα διακοπής της ροής του αίματος σε περιορισμένες αιμορραγίες, χάρη στην απελευθέρωση ιόντων αλγηνικού ασβεστίου από το επίθεμα (4,5).
 

Μηχανισμός δράσης

Καθώς το εξίδρωμα του έλκους απορροφάται από το επίθεμα, σχηματίζεται μια μαλακή, συνεκτική γέλη που παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον υγρής επούλωσης (2).
 

Σύσταση του προϊόντος

Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα είναι ένα αλγηνικό επίθεμα που αποτελείται από 85% αλγηνικό ασβέστιο και 15% καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη (CMC).
 

Χρήση

Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα έλκη μερικού ή ολικού πάχους με μέτριο έως υψηλό ποσοστό εξιδρώματος και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο περιορισμένης αιμορραγίας σε επιφανειακά έλκη. Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πιεστική περίδεση. Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε στεγνά ή ελαφρώς εξιδρωματικά έλκη ή για τον έλεγχο εκτεταμένης αιμορραγίας. Το Biatain® Alginate Αλγηνικό επίθεμα ενδείκνυται για έλκη πίεσης (κατακλίσεις), φλεβικά έλκη ποδός, αρτηριακά έλκη, έλκη διαβητικού ποδιού, περιοχές δότου ή τραύματα.
 
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
1. Thomas S et al. www.dressings.org/TechnicalPublications/PDF/Coloplast-Dressings-Testing-2003-2004.pdf
2. Timmons J. Alginate and hydrofiber dressings. Professional Nurse 1999, 14(7).
3. http://www.worldwidewounds.com/1998/june/Alginates-FAQ/alginates-questions.html
4. Segal HC et al. The effects of alginate and non-alginate wound dressings on blood coagolation and platelet activation. Journal of Biomaterials Applications 1998, 249-57.
5. Elalamy I and Robert F. Etude in vitro des effets proactivateurs plaquettaires de deux pansements: Alginate pur (Algostéril) et Alginate-CMC (SeaSorb Soft), etude sur plasma riche en plaquettes. CPC France 2007.

 


Κωδικοί Προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Διάσταση Τεμ./Συσκευασία
Biatain® Alginate Αλγηνικό 3740 3x44 εκ. 6