Το Physiotulle® Ag είναι ένα μη κολλητικό πλέγμα επαφής με το έλκος με υδροκολλοειδές και αργυρούχο σουλφαδιαζίνη, σχεδιασμένο για την πρόληψη και τον έλεγχο της λοίμωξης των ελκών.
Physiotulle<sup>®</sup>  Ag με Υδροκολλοειδές και SSD1 

Περιγραφή προϊόντος

 

Εύκολο στη χρήση

Το Physiotulle® Ag δεν κολλά στα γάντια ή στο ψαλίδι κατά την εφαρμογή. Η λεπτή και εύκαμπτη δομή του το καθιστά ιδανικό πλέγμα επαφής με το έλκος για ένα ευρύ φάσμα εξιδρωματικών ελκών.
 

Άνεση και προστασία

Το Physiotulle® Ag δεν στεγνώνει ούτε κολλά στον πυθμένα του έλκους, με αποτέλεσμα την ατραυματική απομάκρυνσή του. Το Physiotulle® Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα απορροφητικά επιθέματα ως δευτερεύοντα επιθέματα.
 

Συνεχής και ελεγχόμενη απελευθέρωση αργυρούχου σουλφαδιαζίνης

Κατά την απορρόφηση του εξιδρώματος από το έλκος, το επίθεμα απελευθερώνει αργυρούχο σουλφαδιαζίνη στον πυθμένα του έλκους. Η απελευθέρωση του άργυρου είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου χρήσης του επιθέματος (έως και 3 ημέρες).
 

Προάγει την ταχύτερη επούλωση των ελκών

Η ανοιχτή δομή πλέγματος του Physiotulle® Ag επιτρέπει τη διαχείριση του εξιδρώματος του έλκους από ένα δευτερεύον απορροφητικό επίθεμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το επίθεμα μειώνει την επιφάνεια των ελκών με λοίμωξη κατά 55% σε 4 εβδομάδες (3,5).
 

Μηχανισμός δράσης

Κατά την επαφή με το έλκος, τα σωματίδια υδροκολλοειδούς απορροφούν το εξίδρωμα και ο άργυρος απελευθερώνεται στον πυθμένα του έλκους.
 

Σύνθεση

Το Physiotulle® Ag αποτελείται από πολυεστερικό πλέγμα, εμποτισμένο με σωματίδια καρβοξυμεθυλοκυτταρίνης (CMC) διεσπαρμένα σε παραφίνη. Περιέχει αργυρούχο σουλφαδιαζίνη η οποία διαθέτει ευρύ φάσμα αντιβακτηριακής δράσης έναντι θετικών και αρνητικών κατά gram βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένου του MRSA (4,5).
 

Χρήση

Το Physiotulle® Ag ενδείκνυται για χρόνια και οξέα τραύματα με χαμηλό έως υψηλό ποσοστό εξιδρώματος. Το Physiotulle® Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη αντιμετώπιση των ελκών που παρουσιάζουν καθυστερημένη επούλωση λόγω κρίσιμου αποικισμού ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης. Είναι ασφαλές για χρήση σε μαγνητική τομογραφία (2).

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

1. Humbert et al. Acute and superficial chronic wound management in outpatient care. Impact Medecine 2003, 35:10-13.
2. Hanson LG et al. Magnetic resonance imaging safety and compatibility for three silver containing wound dressings. EWMA & ETRS 2005.
3. Jorgensen et al. Effect of a new silver dressing on chronic venous leg ulcers with signs of critical colonisation. Journal of Wound Care 2006, 15(3):97-100.
4. Fox. Archives of Surgery 1968, 96:184-88.
5. Hamilton-Miller et al. Chemotherapy 1993, 39(6):405-9


Κωδικοί Προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Διάσταση Τεμ./Συσκευασία
Physiotulle® Ag με Υδροκολλοειδές και SSD CR4494 10x10 εκ. 10
Physiotulle® Ag με Υδροκολλοειδές και SSD CR4495 15x15 εκ. 10